Näin pääset eroon kroonisen kireistä ja tukkoisista takareisistä - ilman venyttelyä

Jul 29, 2021
Jos sinulla on jatkuvaa kireyden tunnetta takareisissä niin pelkkä venyttely ei ole ratkaisu. Itse asiassa on mahdollista, että se pahentaa tilannetta.
 
Kerron tässä kirjoituksessa jatkuvalle kireydelle syyn jota moni ei tiedä ja myös sen miten kireistä takareisistä pääsee eroon.
 
Yksi syy takareisien kireydelle ja jumitukselle voi olla, että pakaralihasten heikkous/toimimattomuus ylikuormittavat takareisiä.
 
Takareidet ja iso pakaralihas tekevät molemmat osittain samaa työtä eli lonkan ojennusta. Jos iso pakaralihas ei ole tarpeeksi vahva tai se ei aktivoidu kunnolla niin takareidet kuormittuvat tehdessään ekstrasti töitä kompensoidessaan pakaran toimimattomuutta. Tämä tekee takareisistä yliaktiivisia ja ne voivat tuntua aroilta ja siltä kuin niitä pitäisi venyttää koko ajan.
 
Takareidet ovat tässä tapauksessa sijaiskärsijä ja juurisyy niiden ongelmiin on nimenomaan pakaroiden toimimattomuus.
 
Yksi syy pakaroiden “nukkumiseen” eli siihen, että ne eivät aktivoidu tarpeeksi voi olla runsas päivittäinen istuminen, joka jättää pakarat helposti heikoiksi ja laiskoiksi jolloin ne eivät myöskään aktivoidu kunnolla. Lonkankoukistajat voivat samasta syystä olla lantion etupuolella liian kireät, joka puolestaan vaikeuttaa pakaroiden toimivuutta.
 
Pakaroiden voimaa voi rakentaa ja myöhemmin ylläpitää kotona tehtävillä liikkeillä. Tähän ei tarvitse kuin jumppamaton. Jalkaprässit tai kyykyt ei nyt riitä, sillä niissä pakarat eivät aktivoidu koko liikeradalla, jota tässä tapauksessa tarvitaan.
 
Olen saanut asiakkaideni kanssa hyviä tuloksia yksinkertaisilla harjoitteilla, esim. erilaisilla versioilla lantionnostosta. Tämän jälkeen saatu voima pitää vielä integroida osaksi liikettä, jotta pakarat saadaan toimimaan kunnolla myös liikkeessä. Nämä harjoitteet tehdään myös ilman välineitä missä tahansa tai vaihtoehtoisesti lajinomaisen harjoittelun yhteydessä erilaisina drilleinä.
 
Takareisien vapauttamiseksi yliaktiivisesta ja ärtyneestä tilasta tarvitaan lisäksi oikeanlaista liikkuvuusharjoittelua.
 
Yleensä etupuolelta on tarpeellista lisäksi vapauttaa myös esim. lonkankoukistajat. Kun yhdistää tämän oikeanlaiseen pakaratreeniin saavuttaa pitkäkestoisia tuloksia, liikkuvuus paranee ja selätät jumitukset. Saat enemmän tehoa juoksuun, kyykkyyn ja fillarointiin kun pakarat osallistuvat enemmän työhön ja liikeratasi ovat laajemmat.
 
Kun jalat on kunnossa, palaudut nopeammin ja pystyt treenaamaan enemmän ja huolettomammin ilman pelkoa krampeista ja venähdyksistä.
 
TOIMIVA LANTIO - 21 PÄIVÄN HAASTE on aktiiviliikkujille tehty verkkovalmennus, josta saa varmuudella apua kireisiin takareisiin ja lantion liikkuvuusongelmiin, jotka haittaavat liikuntaharrastuksia.
Close

50% Valmis

40 % alennuskuponki uusille asiakkaille

Mihin osoitteeseen voin lähettää alennuskupongin?

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt samalla sähköpostilistalleni. Voit poistua listalta milloin vain, eikä se velvoita sinua mihinkään. Tietojasi ei koskaan jaeta eteenpäin!