Miksi triathlonistilla on usein tukkoinen ja jäykkä lantio?

Jul 27, 2021
Tiedätkö triathlonistin, joka polkee ruosteisilla ja natisevilla ketjuilla kilpailusta toiseen läpi kauden?
 
Minä en.
 
Pyörästä pidetään ja on syytäkin pitää hyvää huolta. Etenkin jos haluaa urheilla ja harrastaa tavoitteellisesti. Sen sijaan monen intohimoisen harrastajan tärkeimmän välineen eli oman kehon ketjut ovat remontin tarpeessa.
 
No mitä ne kehon ketjut sitten oikein ovat ja mitä haittaa on niiden kireydestä?
 
Kehoa ympäröi 12 eri “ketjua”. Nämä ketjut ylläpitävät ryhtiä ja asentoa muodostaen kalvomaisen kolmiulotteisen verkoston joka ympäröi kaikkia lihaksia ja koko kroppaa. Yksittäinen toimimaton ketju voi aiheuttaa muutoksia myös muihin ketjuihin. Ja heittää näin ollen kehon pois tasapainosta.
 
Syvä ja pinnallinen etuketju koostuu mm. etureisien ja lonkankoukistajien lihaksista ja reiden lähentajistä. Paljon pyörän selässä istuvat tietävät kuinka lonkankoukistajat jumittavat lantion pyöräilyasennosta johtuen ja samoin etureidet tuntuvat ahdistavan tukkoisilta. Lisäksi suurimmalla osalla on toimistotyö ja paljon päivittäistä istumista joka kiristää tätä kokonaisuutta tiukemmalle entisestään.
 
Kireän etuketjun tunnusmerkkejä on jäykkä ja toimimaton lantio, reidet ja se on myös yleinen alaselkäkivun aiheuttaja. Kun kropan etupuoli on virittynyt liian kireälle niin vastaavasti takapuolella olevat lihakset joutuu jatkuvaan venytykseen ja keho ajautuu epätasapainoon. Pakarat, takareidet ja pohkeet jäävät heikoiksi. Heikot ja toimimattomat lihakset ovat myös alttiita krampeille.
 
Olen erikoistunut työssäni toimimattoman kehon korjaamiseen ja autan elämäntapaliikkujia pääsemään lopullisesti eroon kireästä ja tukkoisesta lantiosta.
 
 
Triathlonissa toimiva lantio tarkoittaa enemmän liikkuvuutta, lisää voimaa, vähemmän loukkaantumisia ja enemmän onnistumisia.
Close

50% Valmis

40 % alennuskuponki uusille asiakkaille

Mihin osoitteeseen voin lähettää alennuskupongin?

Antamalla sähköpostiosoitteesi liityt samalla sähköpostilistalleni. Voit poistua listalta milloin vain, eikä se velvoita sinua mihinkään. Tietojasi ei koskaan jaeta eteenpäin!