Back to Blog
Takareidet menevät jumiin helposti

3 parasta vinkkiäni, jos haluat eroon jumisista takareisistä.

Jul 27, 2021
Tässä on 3 parasta vinkkiäni, jos haluat eroon jumisista takareisistä. Ota nämä heti käyttöön niin takaan, että saat hyviä tuloksia!
 
✅ 1. Aloita venyttely ETUREISISTÄ ja LONKANKOUKISTAJISTA (älä takareisistä)
Monilla tuntuu jumia ja kireyttä takareisissä. Pelkkien takareisien venyttely ei kuitenkaan auta. Usein etureidet ja lonkankoukistajat ovat lyhentyneessä tilanteessa kääntäen lantiota eteenpäin, eikä takareisillä ole enää tilaa venyä yhtään pidemmäksi.
 
✅ 2. Triggerit (pistemäiset ja heijastelevat jumit) pois pakaroista pallolla ja rullalla.
Nämä pitää saada pois pakarasta, että lihas voi toimia kunnolla.
Pakaroiden toimimattomuus ylikuormittaa TAKAREISIÄ sillä ne tekevät molemmat osittain samaa työtä eli lonkan ojennusta.
 
✅ 3. Aktivointiharjoituksia pakaroille
Jos pakara ei aktivoidu kunnolla niin takareidet kuormittuvat tehdessään ekstrasti töitä kompensoidessaan pakaran toimimattomuutta.
Tämä tekee takareisistä yliaktiivisia ja ne voivat tuntua aroilta ja siltä kuin niitä pitäisi venyttää koko ajan. Takareidet ovat tässä tapauksessa sijaiskärsijä ja juurisyy niiden ongelmiin on nimenomaan pakaroiden toimimattomuus.
 
Tee nämä 3 steppiä ensin ja keskity vasta sen jälkeen takareisien venyttelyyn ja rullailuun, joka on pelkkää oireiden hoitoa, jos et tee näitä tärkeitä asioita ensin.
Takaan, että saat tuloksia kun nämä perusasiat ovat kunnossa. (Mitään muuta et välttämättä tarvitse)
 
Olen auttanut satoja asiakkaita netissä sekä livenä ja olen huomannut, että nämä 3 asiaa heiltä on puuttunut lähes aina kehonhuollossa.
 
TOIMIVA LANTIO - 21 PÄIVÄN HAASTE on aktiiviliikkujille tehty verkkovalmennus, josta saa varmuudella apua kireisiin takareisiin ja lantion liikkuvuusongelmiin.

Don't miss a beat!

New moves, motivation, and classes delivered to your inbox. 

We hate SPAM. We will never sell your information, for any reason.